Mi mennyi 2020 - pdf letöltés

QUAESTOR részvény árfolyamok alakulása 2013 Egyre közelebb a költségvetési szakadék

2012/11/26. - írta: üdvözlöm

Az előttünk álló héten továbbra is az amerikai költségvetési tárgyalások, és az Európából érkező hírek határozhatják meg a nemzetközi részvénypiacok hangulatát. Több fontos makrogazdasági adat is érkezik a tengerentúlról, és itthon is érdemes lesz figyelni a jegybank kamatdöntő ülésére.


Az Egyesült Államokban a demokraták és a republikánusok folytatják a vitát a költségvetési kiigazításokról, megkezdődik a kongresszus három hetes ülésszaka. A makrogazdasági naptárban is minden napra jut fontos adatközlés, ezek közül a keddi tartóscikk megrendelések, a keddi és csütörtöki lakáspiaci adatok, valamint a csütörtöki GDP-felülvizsgálat emelhető ki.

Az uniós vezetők ma folytatják a tárgyalásokat arról, hogy miként lehetne fenntarthatóbb pályára állítani a görög államadósságot és hogy megkapja-e a hellén állam a 31,5 milliárd eurós következő hitelrészletet. Az uniós vezetők korábban tárgyaltak arról, hogy csökkentik a görög hitelek kamatlábát, illetve hogy két évvel több időt adnak a megszorításokra.

Itthon kedden tartja kamatdöntő ülését a jegybank monetáris tanácsa, a döntéshozók szűk többséggel ismét megszavazhatják az alapkamat csökkentését, sorozatban a negyedik egymást követő ülésen. A pénteki leminősítés ellenére is jól tartja magát a forint, az ország-kockázati felár is 300 bázispont alatt maradt, emellett a kamatcsökkentés mellett érvelők a gazdaság vártnál gyengébb teljesítményét és a mérséklődő inflációt is megemlíthetik majd. A mostani kamatcsökkentés után azonban kivárást várunk, 6%-os év végi jegybanki alapkamattal számolunk.

Múlt pénteken, a karácsonyi vásárlási szezon kezdőnapján 89 millió amerikai vásárolt az üzletekben vagy interneten, ez 3,5%-os emelkedés az egy évvel korábbi értékhez képest. A négynapos hosszú hétvégén rekordszámú, 247 millió vásárlót regisztráltak, ez 9%-os bővülésnek felel meg. Az előrejelzések alapján a mai napon, ami hagyományosan az online vásárlás kiemelkedő napja, 123 millióan választják az internetes ajándék-beszerzést. A várakozások szerint az online értékesítések meghaladhatják az 1,5 milliárd dollárt, ez 20%-os bővülést jelentene a tavalyi számokhoz képest. Az internetes vásárlási láz legnagyobb nyertesei az eBay, az Amazon.com vagy az Apple lehetnek, azonban a nagy áruházláncok, mint a Wal-Mart, a Best Buy vagy a Target weboldalai is komoly forgalombővülést regisztrálhatnak a mai napon. A digitális könyvek és hang- és videó-tartalmak iránti kereslet 29%-kal bővülhet, a játékeladások 27%-kal, míg az egyéb fogyasztási cikkek értékesítése 23%-kal emelkedhet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyi-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr74927162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása