Mi mennyi 2020 - pdf letöltés

Új-adóelőleg nyomtatvány 2014-re: Üdvözlik az adókedvezmény kiterjesztését a Kárpát-medencei családszervezetek

2013/11/19. - írta: üdvözlöm

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Kárpát-medencei Családlánc mozgalom üdvözli az Országgyűlés által hétfőn megszavazott jövő évi adóváltozásokat, amelyek szerint a családi adókedvezmény kiszámításakor a járulékokat is figyelembe vehetik.

Friss : Friss : családi adózás 2014 - új nyomtatványok a családi adókedvezmény igénybevételéhez !

 

Szabó Endre, a szövetség elnöke, a Családlánc felelőse az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a döntés következtében Magyarországon lényegesen szélesebb körben tudják igénybe venni a családok a kedvezményt, mivel az alacsonyabb jövedelmű kereső szülők számára is hozzáférhetővé válik a gyermekek után járó adókedvezmény.

Hozzátette, szervezetük jelenleg öt országban működik, és a szomszédos, magyarlakta országok adórendszerében nincsenek hasonló kedvezmények; ahol egyáltalán létezik gyermekek után járó adókedvezmény, annak összege igen alacsony. Ezért a szervezet úgy véli, az Országgyűlés által meghozott, a családok adózását érintő rendelkezés "nemcsak a szomszédos országok, hanem Európa országainak többsége számára is példaértékű".

Emellett Szabó Endre azt írta: szintén mintául szolgálhat, hogy a családtámogatás elemeinek megváltoztatásához kétharmados többségű parlamenti döntés szükséges, ezáltal a családtámogatási rendszer hosszabb távon biztonságossá és kiszámíthatóvá válik. Nemzetközi példák alapján egy fejlett ország demográfiai mutatóit ezek a tényezők befolyásolják leginkább.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Kárpát-medencei Családlánc mozgalom alapcélja a család, az anyaság, a házasság, a magzati élet tisztelete, valamint a magyar nemzeti identitás és a közös történelmi tudat fenntartásának elősegítése. A mintegy száz tagszervezetből álló mozgalom dinamikusan fejlődik, a szerveződés tevékenysége lényegében lefedi az egész Kárpát-medence magyarlakta régióit - olvasható a közleményben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyi-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr515643751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása